Biografia

Balkan Paradise Orchestra neix a principis de 2015 als carrers de Barcelona. La banda ha anat demostrant actuació rere actuació que és una banda única i trencadora. És una formació que, composta per instrumentistes de vent i percussió, dona un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries del nostre país.

Tot i prendre com a punt de partida els sons d’arrel balcànics, les seves composicions barregen diversos ritmes i tradicions del món, obtenint com a resultat una música eclèctica i festiva. La BPO té una sorprenent capacitat de generar empatia amb el públic, a més a més de portar alegria i ganes de ballar a cada racó de món.

En els seus inicis van guanyar el premi Projecte Cabal Musical 2015 de Taller de Músics de Barcelona, ​​que les va permetre gravar la seva primera maqueta i videoclip.

Més endavant van ser mereixedores del 1r premi Haizetara 2017, el Concurs Internacional de Música de Carrer d’Amorebieta-Etxano (Euskadi) i també van ser guardonades amb el Sons de la Mediterrània a Catalunya, impulsant la publicació del seu primer disc, “K’ataka”.

Després d’aconseguir tres nominacions en els premis Enderrock 2018, finalment van aconseguir fer-se amb el guardó a Millor Disc de Folk per votació popular.

L’any següent, reben el Premi a Artista Revelació dels Premis Alícia 2019, organitzats per l’Acadèmia Catalana de la Música. El 2022 reben els Premis Arc a Millor Gira Internacional.

Després de llançar el seu primer disc “K’ataka” i de la seva presentació per tot el territori català i part de l’estatal, BPO es va embarcar en la gira “Unza Unza Tour”, un espectacle caracteritzat per la força, la frescor i originalitat que ja els defineix, de la mà de Sonde3.

El 2020, en plena pandèmia, la banda va publicar el seu segon treball, “Odissea”, inspirat a “L’Odissea” d’Homer i “2001: una odissea de l’espai” de Kubrick. El disc inclou nou temes propis i un tema tradicional, conformant un univers sonor molt divers; una mena de calidoscopi on formes, colors i textures s’entremesclen.

El 2021 Balkan Paradise Orchestra va estrenar un nou projecte anomenat “Game Sessions”, un EP basat en quatre temes del seu últim disc “Odissea”. Per a cadascun dels temes es va convidar a un productor i a una col·laboració diferents; artistes de confiança als quals admiren musicalment, perquè juguessin i creessin noves experiències al voltant d’aquestes cançons.

Les integrants de la BPO l’any 2022 van presentar “BPΩ”, un concert carregat de magnetisme (B), que fa que el públic quedi impactat i no pugui parar de ballar; de potència (P) amb les coreografies i el so dels seus instruments; i de resistència (Ω) física, transmetent una força brutal en constant moviment.

L’any 2023 BPO va estrenar “Catarsis”, el seu nou espectacle. “Catarsis” simbolitzava el moment d’alliberació emocional a través de la música, el moviment i la festa que la BPO transmet als seus concerts. L’energia compartida entre la banda i el públic fa possible aquesta catarsi; un espectacle únic i carregat de potència, amb una posada en escena coreogràfica que es fusiona a la perfecció amb la seva original proposta musical. Després d’haver estrenat el concert a Nova York, la BPO va viatjar des de Barcelona a nombroses ciutats de la Península, Europa i Amèrica en el que va ser la seva gira més internacional.

Aquest 2024 la fanfàrria barcelonina estrena el seu nou disc, Nèctar, que ens transporta al món de les abelles, el treball en equip, l’esforç personal i col·lectiu; les ganes de viure intensament, amb plena consciència i sense complexos; volar, viatjar, esprémer i assaborir cada moment, cada racó del món. I sobretot Nèctar és el rusc, la família, la feinada de cada dia i la lluita constant pel projecte de les BPO.
Nèctar és un disc principalment instrumental que mescla estils i gèneres molt diversos, però també s’hi poden escoltar algunes parts vocals. Compta amb les col·laboracions de Meritxell Neddermann als sintetitzadors i de les cantants de la banda Maruja Limón. Aquest nou àlbum barreja i juga amb diverses sonoritats representatives de la BPO, des de cançons més tranquil·les, acústiques i amb influències balkan, fins a tracks més ballables i festius que flirtegen amb l’electrònica, el pop o la música disco.

El mes de març les BPO donen tret de sortida al Nèctar Tour, el seu nou directe de presentació de l’àlbum, que les portarà a visitar nombroses ciutats de la Península, Europa i Amèrica.

ALBA RAMÍREZ

TROMPA

BERTA GALA

TROMPETA

ELI FÀBREGAS

PERCUSSIÓ

EVA GARÍN

CLARINET

LAURA LACUEVA

CLARINET

MARIA COFAN

TROMBÓ

NÚRIA PERICH

BATERÍA

MARIA PUERTAS

TUBA

MILA GONZÁLEZ

TROMPETA

OLIVIA CASAS

TUBA