Biografia

Balkan Paradise Orchestra neix a principis de 2015 als carrers de Barcelona. La banda ha anat demostrant actuació rere actuació que és una banda única i trencadora. És una formació que, composta per instrumentistes de vent i percussió, dona un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries del nostre país.

Gaudeixen de formacions, experiències i influències diverses, però comparteixen la passió per la tradició balcànica. Transformen el gènere en un autèntic elixir que barreja diferents ritmes del món i ofereixen un espectacle carregat d’energia que funciona tant a l’escenari com al carrer. La BPO té una sorprenent capacitat de generar empatia amb el públic, a més a més de portar alegria, festa i ganes de ballar a cada racó de món.

En els seus inicis van guanyar el premi Projecte Cabal Musical 2015 de Taller de Músics de Barcelona, ​​que les va permetre gravar la seva primera maqueta i videoclip. Més endavant van ser mereixedores del 1r premi Haizetara 2017, el Concurs Internacional de Música de Carrer d’Amorebieta-Etxano (Euskadi) i també van ser guardonades amb el Sons de la Mediterrània a Catalunya, impulsant la publicació del seu primer disc, “K’ataka”. Després d’aconseguir tres nominacions en els premis Enderrock 2018, finalment van aconseguir fer-se amb el guardó a Millor Disc de Folk per votació popular. L’any següent, reben el Premi a Artista Revelació dels Premis Alícia 2019, organitzats per l’Acadèmia Catalana de la Música.

Després de llançar el seu primer disc “K’ataka” i de la seva presentació per tot el territori català i part de l’estatal, BPO es va embarcar en la gira Unza Unza Tour, un espectacle caracteritzat per la força, la frescor i originalitat que ja els defineix, de la mà de Sonde3.

El 2020, en plena pandèmia, la banda va publicar el seu segon treball, “Odissea”, inspirat a “L’Odissea” d’Homer i “2001: una odissea de l’espai” de Kubrick. El disc inclou nou temes propis i un tema tradicional, conformant un univers sonor molt divers; una mena de calidoscopi on formes, colors i textures s’entremesclen.

El 2021 Balkan Paradise Orchestra va estrenar un nou projecte anomenat “Game Sessions”, un EP basat en quatre temes del seu últim disc “Odissea”. Per a cadascun dels temes es va convidar a un productor i a una col·laboració diferents; artistes de confiança als quals admiren musicalment, perquè juguessin  i creessin noves experiències al voltant d’aquestes cançons.

Les integrants de la BPO continuen  el seu exitós camí i aquest 2022 presenten BPΩ Tour, un nou espectacle. BPΩ és una fórmula única i irrepetible, un concert carregat de magnetisme (B), potència (P) i resistència (Ω). En aquest espectacle volen compartir amb tot el públic la seva energia col·lectiva més genuïna. Combinen tota la música i la festa que porten dins per transmetre una força brutal en constant moviment.

La fórmula BPΩ Tour és l’essència de la banda. Una essència en estat pur basada en el magnetisme (B), que fa que el públic quedi impactat i no pugui parar de ballar; en la potència (P) de les coreografies i del so dels instruments; i en la resistència (Ω) física que tenen per donar-ho tot i transmetre la seva música.

Amb nous singles i moltes sorpreses, Balkan Paradise Orchestra presenta la seva gira més internacional que les portarà als principals festivals de la península i Europa i promet no deixar ningú indiferent.

ALBA RAMÍREZ

TROMPA

BERTA GALA

TROMPETA

ELI FÀBREGAS

PERCUSSIÓ

EVA GARÍN

CLARINET

LAURA LACUEVA

CLARINET

MARIA COFAN

TROMBÓ

NÚRIA PERICH

BATERÍA

MARIA PUERTAS

TUBA

MILA GONZÁLEZ

TROMPETA

OLIVIA CASAS

TUBA