Biografia

Balkan Paradise Orchestra neix a principis de 2015 als carrers de Barcelona. La banda ha anat demostrant actuació rere actuació que és una banda única i trencadora. És una formació que, composta per instrumentistes de vent i percussió, dona un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries del nostre país.

 

Gaudeixen de formacions, experiències i influències diverses, però comparteixen la passió per la tradició balcànica. Transformen el gènere en un autèntic elixir que barreja diferents ritmes del món i ofereixen un espectacle carregat d’energia que funciona tant a l’escenari com al carrer. La BPO té una sorprenent capacitat de generar empatia amb el públic, a més a més de portar alegria, festa i ganes de ballar a cada racó de món.

 

En els seus inicis van guanyar el premi Projecte Cabal Musical 2015 de Taller de Músics de Barcelona, ​​que les va permetre gravar la seva primera maqueta i videoclip. Més endavant van ser mereixedores del 1r premi Haizetara 2017, el Concurs Internacional de Música de Carrer d’Amorebieta-Etxano (Euskadi) i també van ser guardonades amb el Sons de la Mediterrània a Catalunya, impulsant la publicació del seu primer disc, “K’ataka”. Després d’aconseguir tres nominacions en els premis Enderrock 2018, finalment van aconseguir fer-se amb el guardó a Millor Disc de Folk per votació popular. L’any següent, reben el Premi a Artista Revelació dels Premis Alícia 2019, organitzats per l’Acadèmia Catalana de la Música.

 

Després de llançar el seu primer disc “K’ataka” i de la seva presentació per tot el territori català i part de l’estatal, BPO es va embarcar en la gira Unza Unza Tour, un espectacle caracteritzat per la força, la frescor i originalitat que ja els defineix, de la mà de Sonde3.

 

El 2020, en plena pandèmia, la banda va publicar el seu segon treball, “Odissea”, inspirat en “L’Odissea” d’Homer i “2001: una odissea de l’espai” de Kubrick. El disc inclou nou temes propis i un tema tradicional, conformant un univers sonor molt divers; una mena de calidoscopi on formes, colors i textures es barregen. La gira de presentació del disc els ha permès recórrer nombroses ciutats espanyoles, amb alguna data europea, i ha fet vibrar el panorama musical, complint les expectatives del seu públic amb un directe impactant que no deixa a ningú indiferent.

 

El 2021 Balkan Paradise Orchestra també ha publicat un nou projecte anomenat “Game Sessions”, un EP basat en quatre temes del seu últim disc “Odissea”. Per a cada un dels temes s’ha convidat a un productor i a una col·laboració diferents; artistes de confiança als quals admiren musicalment, perquè juguin i creïn noves experiències al voltant d’aquestes cançons. 

 

Per a “Pingu”, la veu més mediterrània i virtuosa de la Magalí Sare, fusionada amb un electroswing de la mà d’Arnau Altimir, bateria i productor d’Oques Grasses. Amb “Low”, l’experiència i el so reggae-dubstep del productor de Joan Garriga, Toti Arimany, amb l’essència més potent de Santa Salut, referent actual de la música urbana al nostre país. Per “Màntric” viatgen fins a Los Ángeles per a treballar amb tres dels artistes més prometedors de l’escena trap del moment: Chafer, Delian i Everlyte. I, finalment, a “Da Mas Over”, conviden la veu vellutada de la madrilenya Travis Birds, creant una mescla explosiva amb Carlos Manzanares, productor de grans artistes nacionals com el Kanka. 

 

Les integrants de BPO segueixen el seu exitós camí i preparen un nou directe ple de sorpreses i noves cançons pel 2022.

ALBA CARETA

TROMPETA

ALBA RAMÍREZ

TROMPA

BERTA GALA

TROMPETA

ELI FÀBREGAS

PERCUSSIÓ

EVA GARÍN

CLARINET

LAURA LACUEVA

CLARINET

MARIA COFAN

TROMBÓ

NÚRIA PERICH

BATERÍA

MARIA PUERTAS

TUBA

MILA GONZÁLEZ

TROMPETA

OLIVIA CASAS

TUBA