Biografia

Balkan Paradise Orchestra neix a principis del 2015 als carrers de Barcelona. La banda ha anat demostrant actuació rere actuació que és una banda única i trencadora. És una formació que, composta per onze instrumentistes de vent i percussió, dona un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries del nostre país.

Gaudeixen de formacions, experiències i influències diverses, però comparteixen la passió per la tradició balcànica. Aquestes onze dones transformen el gènere en un autèntic elixir de melodies tradicionals amb ritmes de tot el món, oferint un espectacle carregat d’energia que funciona tant en escenari com al carrer. La BPO té una sorprenent capacitat de generar empatia amb el públic, a més a més de portar alegria, festa i ganes de ballar a cada racó del món.

Als seus inicis van guanyar el premio Projecte Cabal Musical 2015 del Taller de Músics de Barcelona, que els va permetre gravar la seva primera maqueta i videoclip. Més endavant van ser mereixedores del 1r premio Haizetara 2017, el Concurso Internacional de Música Callejera de
Amorebieta-Etxano (Euskadi), i també van ser guardonades amb el Sons de la Mediterrània (2017) a Catalunya, impulsant la publicació del seu primer disc, K’ataka. Després d’aconseguir tres nominacions als prestigiosos premis Enderrock 2018, finalment s’emporten el guardó a Millor Disc de Folk 2018 per votació popular. L’any següent, reben el Premi a Artista Revelació dels Premis Alícia 2019, organitzats per l’Acadèmia Catalana de la Música.

Després de llançar el seu primer disc K’ataka i la presentació del mateix per tot el territori català i part del nacional, la BPO embarca a la gira Unza Unza Tour, un espectacle caracteritzat per la força, la frescor i la originalitat que ja les defineix, de la mà de Sonde3.

A finals de 2019 publiquen dos singles, Amchoor y Cotnes, amdós avançaments del nou àlbum Odissea, que veurà la llum el 3 d’abril de 2020.

Odissea és el nom del segon treball de la Balkan Paradise Orchestra, inspirat en l’Odissea d’Homer i 2001: l’Odissea de l’espai de Kubrick. El disc inclou nou temes propis i un tema tradicional, conformant un univers sonor molt divers; una mena de calidoscopi on formes, colors i textures es barregen. Aquest segon disc és també el resultat d’un procés creatiu en el qual hi ha hagut molta il·lusió però també dificultats que han permès un aprenentatge intern com a grup, esdevenint així una pròpia odissea. Es tracta d’un viatge èpic que parteix de casa, de les sonoritats més balcàniques amb les quals es va iniciar la BPO, i amb aquest bagatge visita planetes, satèl·lits i estels amb sons molt diferents que l’enriqueixen; movent-se cap a allò desconegut amb la confiança que el camí val la pena.

Serà a partir del mateix mes d’abril que el grup començarà la seva Gira de Presentació de Disc, recorrent numeroses ciutats espanyoles, amb alguna data europea. La BPO fa vibrar el panorama musical, complint les expectatives del seu públic donant un aire picant a la seva música, seguint l’estil dels balcans que les defineix des dels seus inicis. Amb directes que no deixen a ningú indiferent, les noies de BPO s’embarquen en una gira plena de sorpreses i noves cançons per aquest 2020.

ALBA CARETA

TROMPETA

ALBA RAMÍREZ

TROMPA

BERTA GALA

TROMPETA

ELI FÀBREGAS

PERCUSSIÓ

EVA GARÍN

CLARINET

LAURA LACUEVA

CLARINET

MARIA COFAN

TROMBÓ

NÚRIA PERICH

BATERÍA

MARIA PUERTAS

TUBA

MILA GONZÁLEZ

TROMPETA

OLIVIA CASAS

TUBA